به گزارش روابط عمومي سازمان نظام مهندسي ساختمان استان بوشهر مراسم بزرگداشت روز شهرسازی در روز چهارم آذر ماه در عمارت دهدشتي توسط دانشگاه خليج فارس برگزار گردید.

در این مراسم مهندس احمد زارعی ریيس سازمان سخناني را ايراد نمود.

وي ضمن گراميداشت ياد هموطنان زلزله زده كرمانشاه اظهار داشت: امیدواریم که این حادثه تلخ درس عبرتی باشد برای همه کسانی که دست اندر کار ساخت و ساز هستند و همواره اصول و ضوابط مقررات ملی شهرسازی و مقررات ملی ساختمان را در همه مراحل ساخت و ساز بعنوان الگوی کار خویش مورد استفاد قرار بدهند.

وي در ادامه روز جهاني شهرسازي را تبريك گفت: امروز این مراسم به همت شما عزیزان و همچنین حمایت ریاست محترم دانشکده، جناب آقای دکتر حیدری و اساتید ارجمند برگزار گردیده است؛ که مصادف می شود با 8 نوامبر در سال 1969 در دانشگاه بوینس آیرس آرژانتین – همزمان با راه اندازی موسسه مطالعات شهرسازی و همچنین در ایران برای اولین بار در سال 1383 این مناسبت را بزرگداشت کردند.

وي ضمن اظهار خرسندي از انتخاب رشته شهرسازي توسط دانشجويان بيان نمود:

 شهر ها بزرگترین دست آورد بشر هستند. جایی که محل بزرگترین مبادلات اجتماعی، اقتصادی، فنی و تکنولوژیکی است. و شما به امید خدا در آینده نزدیک متخصصان شهری خواهید شد ، بویژه در رشته شهرسازی که یک ویژگی خاص دارد و رشته میان رشته ای است و به نحوی مسائل مختلف شهری اعم از مطالعات اجتماعی، مطالعات اقتصادی و مطالعات فنی و برنامه ریزی شهری در حیطه کاری این رشته قرار دارد.

مهندس زارعي افزود: ما امروزه دارای بیش از 1200 شهر و قریب به 60 هزار روستا هستیم و همه طرح هایی که برای این شهرها و روستاها تهیه میشود اعم از طرح های جامع، تفضیلی، طرح های هادی، طرح های راهبردی، ساختاری،  و مطالعاتی که در لایه های پایین تر طرح های جامع و تفضیلی است، طرح های موضوعی، موضعی، مکان یابی، مطالعات منطقه ای و امثالهم تهیه میشود، همه اینها ذاتاً موضوعاتی است که مهندسان شهرسازی باید به آنها ورود نمایند. فارغ از اینکه در دستگاه های دولتی مثل دفاتر فنی استانداری ها، فرمانداری ها، شهرداری ها، راه و شهرسازی، محیط زیست، بنیاد مسکن و … حیطه گسترده ای برای فعالیت شما مهندسان شهرساز وجود دارد.

وي خاطرنشان ساخت: در بخش خصوصی هم این موضوعاتی که عرض شد جایگاهی است که فقط باید مهندسان شهرساز در آن ورود نمایند.

اما نکته مهمتری که باید به آن توجه نمود و متأسفانه امروزه در همه شهرهای ما مورد بی توجهی قرار می گیرد “نقض گسترده حقوق شهروندی ” است.

دامنه حقوق شهروندی بسیار گسترده است ، لیکن مباحثی را که قصد دارم به اختصار به حضورتان عرض نمایم  “نقض حقوق شهروندی در عرصه شهرسازی” است.

وي گفت: بنده مشکلات این عرصه را بیشتر ناشی از غفلت متخصصان و شهرسازان ميدانم که واقعاً باید برای دادخواه و نه گفتن به نقض حقوق شهروندی نسبت به راه اندازی کمپین هایی اقدام نمایند و پیشتازان این عرصه نیز خود شهرسازان باید باشند.

رئيس سازمان مظام مهندسي ساختمان استان بوشهر افزود: البته به نظر اینجانب بهترین کاری که میتوان انجام داد این است که ما همه جا و همواره در قبال نقض حقوق شهروندی دادخواهی کرده و پیگیر باشیم و بهترین جایی که میتواند پل ارتباطی این موضوع باشد شوراها هستند؛ چرا که سردمدار نقض حقوق شهروندی متأسفانه شهرداری ها هستند و شايد به اين دليل است كه از محل تغییر کاربری ها، حذف پارکینگ و امثالهم درآمدهایی وارد شهرداری ها می شود؛ اما بیان میشود که ما با کمبود بودجه مواجه هستیم و از این طریق تأمین حقوق کارگرانمان را انجام میدهیم.

وي با اشهاره به نقش شوراهاي شهر گفت: شوراهای اسلامی شهر می توانند خیلی در این زمینه موثر باشند و به نظر بنده بهترین کاری که می توان انجام داد این است که هزینه های تخلفات را افزایش داد. اکنون مشکلی که در شهرهای ما وجود دارد این است که هزینه های تخلفات خیلی پایین است و کسانی که میخواهند قانونی موضوعات خود را دنبال نمایند با مشکلات بیشتری مواجه هستند و آن عده ای که خلاف می نمایند متأسفانه با پرداخت هزینه ای اندک به پایان کار میرسند و عملاً شاهد هستیم که حقوق شهروندی مورد دادوستد قرار میگیرد. برای منافع عده ای اندک سوداگر.

اگر ما بتوانیم مدافع حقوق شهروندی باشیم این خود میشود یک عرصه ای برای فعالیت مهندسان  شهرسازی.

وي با اشاره به جایگاه رشته شهرسازی در حوزه نظام مهندسی گفت: در حال حاضر در بحث مقررات ملی ساختمان 24 مبحث موجود است که مبحث 25 خاص رشته شهرسازی در دست تدوین است و تقریباً 80-90 درصد کار هم پیش رفته است و انشالله این مبحث نیز اگر تصویب بشود ، عرصه خوبی برای فعالیت رشته شهرسازی در حوزه نظام مهندسی فراهم خواهد شد.

وي افزود: موضاعات دیگری که می شود روی آن کار کرد بحث انطباق است. انطباق شهری ساختمانها و کاربری موضوعي است که به استانها ابلاغ گردیده و با یاری خدا و با همکاری گروه تخصصی شهرسازی سازمان این موضوع هم در حال پیگیری است که بتوانیم آن را اجرایی نماییم.

وي افزود: لازم به ذکر است كه در جلسه ای كه با دکتر ایزدی معاون محترم شهرسازی وزارت راه و شهرسازی داشتیم که در آنجا هم موضوعات و مشکلاتی که در عرصه نظام مهندسی با آن مواجه هستیم به تفصیل با ایشان در میان گذاشته شد . از جمله خواسته هایی که داشتیم این بود که پرونده هایی که وارد کمیسیون ماده 5 می شود حتی المقدور توسط یک کارشناس شهرسازی کارشناسی شده سپس وارد کمیسیون گردد که این عرصه هم یک عرصه گسترده است؛ که دکتر ایزدی هم با این موضوع موافقت نمودند و به لطف خدا امیدواریم که بزودی اجرایی گردد.

مهندس زارعي در پايان اظهار نمود: در آخر نیز توصیه ای دارم خدمت دوستان دانشجوی رشته شهرسازی که با گروه شهرسازی سازمان نظام مهندسی ارتباطی سیستماتیک برقرار نمایید و فعالیت های علمی را بیشتر کنید. تعدادی از شما دوستان که فعالیت بیشتری دارند با این گروه تخصصی هماهنگی داشته باشند که هرچه مد نظر شما عزیزان است و احساس می کنید خلع آنها در استان و شهرستانمان وجود دارد با همکاری همدیگر بتوانیم مرتفع سازیم.